Cine a inventat burgerul?

Cunoscuta bucată de carne tocată şi condimentată, asezonată cu topping-uri şi potrivită într-o chiflă, este tot mai apreciată şi comandată, iar povestea originii acesteia este fascinantă.

Burgerii City Grill

Pe scurt, Ginghis Han și cei care îl sprijineau în lupte au fost primii care au mâncat ceea ce peste ani avea să devină celebrul burger de astăzi. Totul a început de la caii pe care călătoreau constant. Sub șaua lor așezau carnea care se aplatiza și se frăgezea, rezultatul fiind asemănător unui pateu. De cele mai multe ori alegeau să afume sau să frigă carnea și să o mănânce împreună.
Ajunsă în Rusia sub numele de “carne tartare”, a devenit în scurt timp o specialitate foarte apreciată. Ulterior, în Germania, carnea de porc și cea de miel erau consumate în noua formă plată. De la nemți a ajuns la americani datorită liniei navale Hamburg-Amerika. Aici, condimentau carnea, o prăjeau în ceapă și o înveleau în pesmet.
Odată ajunşi în România şi bineînţeles şi la City Grill, burgerii au fost tot mai ceruţi pe piaţă. Este vorba despre cei 4: Burgerul Black Angus răsfăţat cu bacon crispy aromat, Burgerul City Grill cu pui fraged, Burgerul light cu Somon şi Burgerul fresh cu Halloumi.
Să înceapă explorarea burgerilor!

No Comments Yet

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

five × 1 =