Cristiana Oprea, pilot de raliu: „Cei care decid să își urmărească visul dau dovadă de curaj”

La cei 24 de ani ai săi, Cristiana Oprea, Absolventă a Facultăților de Arhitectură și de Urbanism, depășește stereotipurile din spatele volanului mașinii de raliu.

Cristiana Oprea

Ești percepută ca un om care iese din comun. Tu simți că faci un lucru special?
Eu mă simt fericită că m-am descoperit și cred că cel mai important lucru este că am să fac ceva care îmbină pasiunile cu aptitudinile mele și cu personalitatea mea. Mi s-a spus că mi-am ales un drum neobișnuit și că am ales altfel decât o fac femeile în mod normal. Cred că sportul în general nu depinde de gen, iar în motorsport, în momentul în care îmi pun casca, nu mai există noțiunea de femeie sau bărbat, există doar pilotul și o foarte mare provocare, mentală în primul rând.

Cum te privesc oamenii (cei din lumea automobilismului, dar și cei din afara ei)?
Lumea automobilismului a devenit pentru mine o familie, care ne-a adoptat, pe mine și pe Ioana (Ioana Oprea – copilot, n.n), și ne tratează cu prietenia, răbdarea, dar și cu exigența dedicată debutanților.

În general, îmi place să cred că oamenii văd în noi un echipaj entuziast și angajat să crească la fiecare etapă de raliu. Am primit multe aprecieri și mesaje de la public în care îmi spuneau că i-am inspirat, ceea ce mă face să îmi urmez visul cu și mai mult curaj.

Care sunt cele mai importante lecții pe care le-ai învățat în ultimii ani?
Stereotipurile sunt făcute doar ca să fie depășite și efortul de a te descoperi pe tine însuți este cea mai mare provocare pe care o avem în viață. Cred că aceste două lecții le înveți singur, însă te ajută să ai alături oamenii potriviți, care să te sprijine în demersul tău.

 

Unde crezi că te va duce ceea ce faci?
Spiritual, cred că drumul meu mă va duce către cea mai bună formulă a mea, prin care voi putea împărtăși din experiența mea și celorlalți. Concret, astăzi lucrez să îmi dezvolt blogul meu Emoticar.ro, prin care îmi doresc să fac o diferență în presa auto și de motorsport, iar pe plan sportiv să participăm în European Rally Championship și să ne luptăm pentru Ladies Trophy. Dar așa cum ne-a spus John Lennon, viața este ce se întâmplă în timp ce ne facem planuri.

No Comments Yet

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

1 × three =