Dragoș Bucur: Mă “lipesc” greu de un restaurant

Dragoș Bucur, unul dintre cei mai apreciați actori români ai momentului, încearcă să fie un model de decență și normalitate pentru copiii săi.

 
Dragoș, gătești acasă? Ai timp?

Gătesc și nu doar acasă. Ultima masă pregătită de mine a fost de curând. Am făcut niște paste cu somon și praz, de fapt o improvizație cu ce am avut prin casă. Ultima masă gătită în altă parte decât acasă a fost în vacanță cu autorulota și am gătit spanac pe serpentine!

Ai o rețetă de care îți amintești cu plăcere din copilărie?

Așa cum majoritatea celor de vârsta mea își amintesc, nu prea aveam multe dulciuri, iar deserturile erau mai mult gătite în casă – clătite, pandișpan, negrese, chec, cozonaci, găluști cu prune. Ei bine, atunci când aveam poftă de ceva dulce, dar nu erau părinții acasă, luam o felie de pâine, o puneam sub robinetul cu apă rece și apoi turnam zahăr pe ea – “pâine udă cu zahăr”, asta e rețeta pe care o asociez cu copilăria. 🙂

Cum îți îndrumi copiii în alegerile alimentare pe care le fac?

La copii funcționează puterea exemplului. Dacă eu voi mânca doar cartofi prăjiți cu pulpe de pui, asta vor vrea și ei, e simplu! Încercăm să o convingem pe Sofia să guste tot felul de noi mâncăruri, să învețe gusturi noi și de fiecare dată când călătorim undeva, mâncăm bucatele specifice țării respective. A… și îi explic cum pâinea udă cu zahăr este o tâmpenie. 🙂

Ai avut două filme în ultima perioadă pe care le-ai promovat. Ce obișnuiești să mănânci pe platourile de filmare sau în deplasări?

Am avut o perioadă în care am fost vegan și o scurtă perioadă raw-vegan și atunci am mâncat inclusiv în timpul filmărilor conform dietei. Acum sunt… pe dieta de bun simț, așa că mănânc ce e la filmare. Dacă sunt în România mănânc mâncare tradițional românească, daca sunt în UK, mănânc mâncare… amestecată, și tot așa.

Cât de importantă este nutriția în perioada de pregătire a unui rol?

Depinde de rol, în mod normal ar trebui să aibă o mare importanță.

Este vreun preparat din bucătăria internațională care ți-a plăcut prin locurile pe unde ai umblat?

Fish and chips în UK.

Cât de mult s-au schimbat părerile și percepția străinilor despre actorii români în ultimii ani?

Nu îmi dau seama dacă este schimbată percepția străinilor față de actorii români, dar este schimbată față de cinematografia românească. Există un stil de respect față de tot ce înseamnă film românesc și ăsta este meritul premiilor câștigate aproape anual la Cannes sau Berlin.

Te-ai gândit vreodată să te apuci la un moment dat și de altceva? Poate să transformi o pasiune într-un mic business?

Da, dar e mult de la gând la realizare. Cu actoriedefilm.ro, școala de actorie înființată cu Dorian și Papi (Dorian Boguță și Alexandru Papadopol), am făcut acest lucru. Am transformat un hobby într-un mic business, iar filmul Două Lozuri a confirmat că se poate!

Prin canalele noastre de comunicare, încurajăm clienții City Grill să consume cât mai mult produse și servicii românești, promovăm și susținem tineri talentați, sportivi, artiști români. Vrei să le transmiți un mesaj clienților noștri?

Mă “lipesc” greu de un restaurant și mă despart ușor. City Grill este unul din cele 4-5, poate 6 restaurante care m-au făcut să tot revin și să mă bucur de mâncărurile lor! Bucurați-vă și voi. Merită!

Foto credit: Marius Samoilă, Red Carpet Studio

No Comments Yet

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

15 − eight =