Când ați băut ultima oară un cocktail cu țuică?

Vi se pare o idee neverosimilă? Atunci ar trebui să faceți cunoștință cu Daniel Bran, directorul general al Distileriilor Bran.

Distileriile Bran din Satu Mare sunt o afacere de familie, cu rețete transmise din tată în fiu și cu produse la același nivel cu orice alt distilat premium de oriunde din lume. ”Noi facem țuică de când ne știm, este tradiția cu care am crescut”, spune Daniel Bran. ”Am realizat însă la un moment dat că trebuie să facem un pas înainte și să evoluăm către consumatorul de astăzi, să fim în tendințe.”

Daniel Bran a început să lucreze împreună cu un barman pentru a inventa un meniu de cocktailuri cu țuică, rachiu, vișinată, afinată etc. După mai multe încercări care au durat aproape un an, rețetele finale au prins contur: pălincă de mere cu mango, pălincă de gutui cu fructul pasiunii, vișinată cu soc și ginger, pălincă de caise cu soc, lista continuând în aceeași notă tradițional-exotică. Foarte important pentru succesul ideii era și forma în care urma să fie prezentată. Prin urmare, familia Bran împreună cu designerii companiei Roka din Germania, specializată în soluții mobile de vending, au pus la punct conceptul unei rulote-bar complet utilate și care poate fi amplasată oriunde este nevoie.

Succesul a fost instantaneu. Barul Distileriilor Bran a devenit imediat un punct de atracție la toate festivalurile unde a fost prezent. ”La primul eveniment la care am participat, la Mamaia, de 1 Mai, oamenii au fost atrași ca de un magnet de prezența inedită a rulotei unde se mixau cocktailurile cu… țuică”, explică Daniel Bran. ”Au urmat apoi festivalurile Afterhills, Neversea, Untold unde oamenii erau pur și simplu fascinați că puteau bea vișinată cu soc și ginger sau pălincă de mere cu castraveți, aloe vera și ginger. Am ajuns ca la festivalurile mari să servim chiar și 2000 de clienți pe zi.”

Povestea este abia la început. Pentru anul viitor se lucrează deja la extinderea meniului și introducerea unor noi combinații la fel de surprinzătoare. Până atunci însă să nu fiți surprinși dacă vă veți întâlni cu rulota Distileriilor Bran la târgurile de Crăciun sau pe pârtiile din țară. Merită cu siguranță o vizită care să vă încălzească sufletul și picioarele înghețate.

No Comments Yet

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

1 × 1 =