Drumurile vinului

Ce-ai zice dacă în următorul weekend ai evada din oraș ca să te pierzi pe drumuri prăfuite de provincie, printre dealuri blânde, acoperite cu rânduri ordonate de viță de vie nobilă, și unde, la capătul drumului, te așteaptă răcoarea unei crame și un pahar de vin?

Dacă sună apetisant, atunci strânge-ți câțiva prieteni și aranjați o ieșire. În maxim două ore de București poți găsi zeci de podgorii care oferă degustări de vinuri special gândite pentru turiști. De obicei, o degustare cuprinde între trei și șapte vinuri albe și roșii, acompaniate de preparate culinare tradiționale sau din bucătăria contemporană. Nu trebuie să fi un connoisseur pentru a te bucura de o astfel de experiență; degustările sunt întotdeauna organizate sub îndrumarea unui specialist care îți va dezvălui toate tainele acestei minunate licori.

În compania unui pahar de vin, timpul trece repede însă dacă vreți să vă îmbogățiți ziua, puteți face o ieșire în vie sau excursii în împrejurimi, pe jos, cu căruța sau cu mașini de teren, în funcție de ”dotările” de care dispun gazdele.

Dacă nici unul dintre prietenii voștri nu e dispus să fie șofer pe drumul de întoarcere, nu vă faceți griji. Puteți petrece noaptea chiar la cramă, pentru că majoritatea au și locuri de cazare, sau puteți înopta la pensiunile din zonă.

Prețul unei degustări de vin, care include și o mică gustare, începe de la 50 de lei, și poate urca până la câteva sute de lei dacă sunt alese vinuri din gamele de top și o masă copioasă care să completeze întreaga experiență.

Una dintre cele mai accesibile arii viticole pentru bucureșteni este regiunea Dealu Mare, situată între Ploiești și Buzău. Aici se află câteva zeci de podgorii, așa că dacă ați hotărât să organizați un astfel de weekend, atunci puteți vizita mai multe crame pentru a vă bucura de tot ce are de oferit această zonă renumită.

No Comments Yet

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

eighteen + 11 =