Prima promoție a Academiei City Grill a absolvit cu succes cursurile

26 de cursanți cu specializarea Bucătar și 21 cu specializarea Ospătar au trecut cu bine examenul final al Academiei City Grill. Diplomele primite de absolvenți sunt recunoscute atât în țară, cât și în străinătate.

Academia City Grill are în prezent acreditate două specializări, respectiv meseriile de Ospătar și Bucătar, aflate sub îndrumarea formatorilor Dan Țonescu – Training & Development Chef, și Ovidiu Murgeanu – Customer Service Manager. ”Vorbim de specializări care sunt foarte căutate și foarte bine plătite. Un meseriaș bun poate câștiga la fel de mult ca un absolvent de studii superioare, iar noi ne-am propus să oferim acces în piața muncii tuturor celor care vor să își găsească un job adecvat”, spune Cristi Cristea, Training Manager City Grill.

Cursurile se adresează tuturor celor care doresc să se califice în aceste domenii, chiar dacă lucrează sau nu în domeniul Horeca. Cei care optează la final pentru angajarea într-unul din restaurantele deținute de Grup beneficiază de un tarif preferențial pentru a fi încurajați să se alăture celor peste 1.300 de angajați pe care îi are astăzi rețeaua City Grill. Avantajul pe care îl oferă Academia este acela că participanții sunt instruiți în toate restaurantele Grupului, astfel încât ei pot învăța noțiunile specifice fiecărui brand: City Grill – românesc contemporan, Caru’ cu bere, Hanu’ Berarilor Interbelic și Hanu’ lui Manuc –tradițional cu diverse influențe balcanice sau orientale, Pescăruș – mediteranean, iar Trattoria Buongiorno – italienesc.

La cursurile Academiei se pot înscrie persoanele care au absolvit minimum 10 clase, conform legislației în vigoare. Programa prevede 240 de ore de teorie și 480 de practică, iar diplomele de specializare sunt recunoscute atât în țară, cât și în străinătate. Cursurile au o durată de aproximativ 4 luni, în funcție de orarul agreat cu participanții care lucrează și de programul lor. Atât partea teoretică, cât și cea practică se desfășoară în București, în restaurantele care aparțin Grupului City Grill.

Pe lângă cele două calificări acreditate, Bucătar și Ospătar, în viitor vor fi înființate și serii pentru specializările Barman și Hostess, două meserii căutate în piață.

Grupul City Grill a luat decizia de a înființa Academia din cauza faptului că sistemul de învățământ actual nu oferă un cadru de pregătire eficient celor care doresc să activeze în domeniul ospitalității. Acest lucru a dus în ultimii ani la un deficit pe piața forței de muncă resimțit atât de angajatorii din domeniu, cât și de cei aflați în căutarea unui loc de muncă. ”Industria crește, are nevoie de oameni pregătiți, iar ceea ce am început noi, aici, vine în sprijinul dezvoltării acestui sector”, încheie Cristi Cristea, Training Manager City Grill.

Aflați mai multe detalii despre Academia City Grill trimițând un email la adresa recrutare@citygrill.ro

No Comments Yet

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

one + 3 =