Pescăruș scrie istorie

Pescărușului îi place toamna. Vremea încă e frumoasă, soarele mai blând, oamenii ușor nostalgici după o vară memorabilă.

Parcă și timpul trece altfel, parcă și vinul curge mai suav în pahar și grătarul dă peștelui un gust mai aparte. Privit de pe malul lacului, Bucureștiul, toamna, are o lumină specială, împrumută discret din nuanțele frunzelor și parcă totul se vede ca printr-un filtru romantic de Instagram. Nimic nu e mai bucureștean, decât o masă cu amicii într-o după-amiază târzie pe malul lacului.

Începe totul cu niște sardine marinate în casă sau un tartar de somon urmat apoi de o porție generoasă de midii sau chiar un Bavette de vită, iar apoi, la final, o budincă de curmale sau o panna cotta de iaurt și lime. În frapieră, un roze cu gândul la vară sau un chardonnay care să facă totul mai optimist. Și dacă vorbim de vinuri, la Pescăruș lista este generoasă și compusă anume pentru iubitori și cunoscători. Găsiți cele mai reprezentative podgorii, cele mai apreciate vinuri, cele mai populare soiuri. Doar vinuri românești. Pentru că susținem și încurajăm producția locală, indiferent că e vorba de vin, de legume sau de carne.

Asta credem noi că este datoria față de semenii noștri, mai ales într-un an în care împreună împlinim, ca națiune, o sută de ani. Tot personalul nostru poartă cu mândrie în piept însemnele centenarului pentru a-și arăta respectul și prețuirea pentru acest loc minunat.

Pescăruș este un punct de întâlnire, este un joie de vivre pentru cei ce înțeleg masa ca pe un prilej de conversație de calitate cu oameni pe care îi admiri, îi prețuiești, îi iubești. Este un loc din care rămâi cu amintiri, cu gusturi plăcute și mai ales cu prieteni. Din 1939 și până azi.

No Comments Yet

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

two × one =