Mirabela Dauer – de la Festivalul Mamaia, la Electric Castle

Anul trecut, pe domeniul de la Bonţida, muzica electronică s-a împletit cu muzica românească a anilor 1970. Cu Mirabela Dauer pe scenă, festivalul a fost dus la un nou nivel.

Cânți și în cluburile frecventate de tineri, faci duete cu artiști tineri, îți ții aproape și fanii din generația ta. Cum este să fii tu însăți, Mira?
Pentru mine nu există decât așa: să fiu eu, sinceră, serioasă, dornică să fac lucruri bune și frumoase și niciodată de mântuială. Fac bucurii, ajut și dăruiesc fără vreo așteptare sau condiționare. Fiecare dintre noi a primit un dar de preț. Mie Dumnezeu mi l-a dat pe Măria Sa, Publicul.
Când sunt pe scenă mă simt binecuvântată. Aplauzele și zâmbetul lor sunt apă vie pentru sufletul meu. Nimic nu este mai important pentru mine decât respectul pentru El, Publicul.

Cum a fost experiența de la Electric Castle, un festival atipic în care nu se regăsesc mulți artiști din generația ta?
Aș minți să spun că nu mi-a fost teamă. Eu sunt un om deschis la nou, un admirator și un susținător al tinerilor. Am avut sufletul cât un purice când i-am văzut cum mă răsfață cu aplauzele lor și cum îmi cântă toate refrenele, am avut lacrimi de fericire în ochi. Au cumpărat bilet la un recital de-al meu. Este o binecuvântare și o reală recunoaștere.

Ce personalitate din muzica internațională te-a influențat cel mai mult? Cu cine ți-ar plăcea să cânți pe o scenă dintre artiștii străini pe care îi admiri?
O iubesc pe Celine Dion. O ador pe Tina Turner. Nu îndrăznesc să mă gândesc alături de cine mi-aș dori să cânt. Pentru mine sunt niște zeițe.

Ce i-ai spune tu, cea de acum, Mirabelei aflată la început de carieră?
Să facă ceea ce a ales: să cânte, indiferent unde, indiferent când.

Sunt mulți copii talentați în țară. Cât era de greu, copil fiind, să ieși în față, să-ți urmezi talentul?
Eu nu am luat premii în țară, dar toate concursurile la care am participat au fost o ocazie minunată de a fi alături de colegii mei de scenă. Mergeam în turnee lungi, grele, împărțeam o cușetă de tren sau o cameră de hotel și asta ne făcea să uităm relele și să facem ceea ce știm noi mai bine – să dăruim suflet prin cântec.

Ce rigori în stilul de viață impune cariera unui artist serios?
După mine, un artist trebuie să țină cont de două reguli importante – seriozitate și respect.

Până la urmă, cum este: bem apă rece și ne doare gâtul? Unii artiști beau apă cu gheață înainte de concert.
Putem bea apă cu gheață sau gheață cu apă. Nu are nicio legătură cu vocea. Este un mit fără susținere în realitate.

Gătești? Ce anume îți place să mănânci?
Știu să gătesc, dar prefer s-o facă alții. Ciorba mea de salată și varza cu tăiței sunt foarte cunoscute printre prieteni și, uneori, îi mai răsfăț.

Primăvara sau toamna?
Ador primăvara.

Ce te inspiră?
Mă inspiră soarele și marea. Iubesc soarele și marea!

Te rugăm să transmiți un mesaj clienților City Grill.
Să vă dea Dumnezeu prieteni care să vă merite și pe care să-i meritați.

No Comments Yet

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

three × three =