City Grill îi susține pe tinerii care sunt hotărâți să devină buni meseriași

Grupul City Grill s-a implicat în proiectul Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei, din cadrul programului România Meseriașă, prin care OMV Petrom își propune dezvoltarea sistemului de învățământ profesional din România.

În această vară, în perioada 31.07.2017-5.08.2017, a avut loc la Bran Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei, seria ospitalieră. În tabară au fost prezenți 60 elevi de la liceele care studiază în domeniile Turism și Alimentație și Industrie alimentară din zona Buzău. Timp de o saptămână, copiii au participat la diferite ateliere, începând cu ateliere de dezvoltare personală, până la ateliere specializate pentru meseria de bucătar și ospătar.

Secțiunea de Ospătărie a fost susținută de Cristian Cristea, Training Manager al grupului City Grill, și Dan Irimia, asistent manager la Caru’ cu bere. Celor 60 de participanți le-au fost dezvăluite secretele meseriei de ospătar, începând de la primirea oaspeților și până la partea de servire a invitaților. În prezentările și seminariile din cadrul taberei s-a pus un mare accent pe atitudinea și valorile de care are nevoie un bun ospătar, pentru a înțelege menirea și importanța acestei meserii.

Dan Irimia (stânga) și Cristian Cristea, mentorii City Grill din Tabăra Meseriașilor

„Cel mai important lucru pentru un ospătar, având în vedere că activăm în industria Ospitalității, este Atitudinea, iar primul lucru la care am lucrat împreună cu copiii a fost ZÂMBETUL.

Mai departe, toate detaliile tehnice de la aranjarea unei mese, până la transportul paharelor pe tavă, servirea clientului și debarasarea mesei, au făcut parte din acest program. Iar finalul proiectului a fost cina de la Casa de Ceai din Castelul Bran, la care copiii au servit și au gătit pentru 60 de invitați. La final, oaspeții s-au ridicat în picioare și i-au aplaudat atât pe cei care s-au ocupat de servirea în Salon, cât și pe cei din Bucătărie. A fost cea mai mare satisfacție pe care o poate avea un mentor pentru elevii pe care i-a instruit/îndrumat”, explică Cristian Cristea, Training Manager al Grupului City Grill.

Elevii din tabără au învățat despre conceptul și designul unui meniu, despre abilitățile de comunicare pe care trebuie să le aibă un ospătar și, nu în ultimul rând, despre perspectivele de dezvoltare profesională pe care le oferă această meserie frumoasă.

”A fost o experiență surprinzător de plăcută. Recunosc faptul că am avut emoții neștiind cum vor primi copiii acest training. Pentru mine a fost prima dată când am vorbit în fața unui număr atât de mare de oameni, chiar dacă aceștia erau copii cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani. Au fost foarte receptivi și dornici să învețe, iar la finalul taberei, când am avut cina festivă, s-au descurcat foarte bine. Scopul acestui program este nobil și aș repeta oricând experiența de a transmite tot ce știu mai departe tinerilor care își doresc cu adevărat să învețe o meserie. Am fost impresionat de copii”, spune Dan Irimia, mentor în Tabăra Meseriașilor.

Tabăra a fost finalizată cu o cină la Casa de Ceai din cadrul Castelului Bran la care au participat 60 de persoane, iar copiii au arătat tot ce au învățat intr-o săptămână de training intens.

Pe lângă partea de mentorat și pregătire a copiilor, Grupul City Grill a acordat și două burse de merit pentru cei mai performanți elevi: Marius Vasile Constantin și Matei Marian. Bursele sunt în valoare de 500 ron/lună pentru întreg anul școlar 2017-2018.

De 3 ani, Tabăra Meseriașilor din Ţara lui Andrei, proiectul demarat de OMV Petrom, îi susţine pe toţi cei care vor să îşi construiască singuri viitorul şi să creeze, împreună, o ţară mai bună în fiecare zi. City Grill încurajează acest demers care are rolul de a forma buni meseriași în domenii unde calitatea pregătirii umane este o necesitate absolută.

No Comments Yet

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

four × 4 =