Caru’ cu bere, inclus în celebrul ghid Gault&Millau

În urmă cu peste 50 de ani, doi critici culinari francezi, Henri Gault și Christian Millau, probabil sătui să citească recomandările din ghidul Michelin, și-au făcut propriul lor ghid culinar, denumit, cum altfel?, Gault&Millau.

Caru’ cu bere

Spre deosebire de ghidul Michelin care acordă stele restaurantelor pe care le recenzează, ghidul Gault&Millau oferă note pe o scară de la 1 la 20. Chițibușari și pretenioși, n-au dat niciodată nota 20, pentru că 20 înseamnă perfeciune și pe-asta n-a atins-o încă nimeni. Pe de altă parte, restaurantele care n-au luat măcar 10 nici nu intră în ghid. Notele acordate punctează calitatea mâncării, însă au în vedere și serviciul, prețurile și atmosfera. Restaurantele care se prezintă cel mai bine la toate aceste puncte devin mândrele posesoare a cinci bonete de bucătar – o performană, ce-i drept, destul de greu de atins.

Poate vă întrebați dacă acesta a trecut peste granițe. Răspunsul este ”da” – Gault&Millau a ajuns chiar și în România. Începând cu noiembrie 2017, ghidul a început să recenzeze și localuri de luat masa de la noi din țară. Primele rezultate au apărut în luna mai a acestui an și, surpriză (sau nu!), Caru’ cu bere are locul lui binemeritat în ghid.

Criticii amintesc de clădirea impozantă a restaurantului, ce a reușit să își păstreze intactă frumusețea decorațiunilor chiar și după 135 de ani de funcționare. Și dacă decorurile sunt vechi și frumoase, berea casei, nescăpată din vedere de oamenii de la Gault&Millau, e rece și bună și păstrează rețeta originală, creată de fondatorul berăriei.

Ghidul mai remarcă aglomerația din fiecare zi din restaurant, faptul că majoritatea clienților sunt turiști străini și își încheie recenzia spunând că singurul inconvenient în calea unei zile minunate cu muzică, dans și mâncare bună, petrecute la Caru’ cu bere, poate fi dificultatea de a găsi o masă liberă.

No Comments Yet

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

sixteen + 7 =