Coaste de vițel la cuptor

Rețetă by Chef Dan Țonescu

Ingrediente:
• Coaste de vițel – 2 kg
• Ceapă albă – 200 g
• Morcov – 200 g
• Țelină – 150 g
• Usturoi – 35 g
• Foi de dafin – 1 g
• Boabe de piper – 10 g
• Sare – 10 g
• Rozmarin – 15 g
• Salvie – 15 g
• Cimbrișor – 15 g
• Vin roșu – 1 l
• Ulei de măsline – 50 ml
• Miere – 40 g
• Muștar – 40 g
• Ketchup – 100 g

Mod de preparare:
• Se face o marinată din toate ingredientele: ceapa se taie julien, morcovii – rondele, țelina și usturoiul – felii, rozmarinul, salvia și cimbrișorul se toacă mărunt, se adaugă vinul roșu, uleiul de măsline, sarea, piperul și foile de dafin.
• Se pun coastele în marinată și se țin la frigider 4-6 ore, apoi se introduc la cuptor acoperite ermetic, aproximativ 2 ore la 160° C.
• La final, coastele se scot separat, iar lichidul rămas se strecoară și după care se adaugă 40 g de miere, 100 g de ketchup și 40 g de muștar. Sosul se fierbe la foc mic până devine mai gros. Cu el se ung coastele și se mai bagă 7 minute la cuptor, la 180° C.
• Se servesc cu cartofi prăjiți.
Poftă bună!

No Comments Yet

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

4 × 1 =