Ingrediente:
- Pulpă de curcan – 120 g
- Castraveți proaspeți – 20 g
- Mix de salată – 50 g
- Brânză gorgonzola – 40 g
- Ardei capia – 25 g
- Nucă – 10 g
- Baghetă – 35 g
- Susan negru – 1 g
- Mujdei – 5 g
- Rozmarin
- Sare
- Piper
- Cimbrișor
- Dressing Ștaif – 50 ml
Ingrediente dressing Ștaif:
- Fresh portocale – 300 ml
- Ulei de fl oarea soarelui – 20 ml
- Muștar – 30 g
- Grenadină – 40 ml
- Sare
- Piper
Mod de preparare:
Pulpa de curcan se curăță de pieliță, se bate ușor cu ciocanul, iar apoi se taie fâșii și se marinează cu mujdei, rozmarin, cimbrișor, sare și piper, după care se pune pe grătar timp de aproximativ 10 minute.
Între timp, se amestecă într-un bol ingredientele pentru dressing-ul Ștaif: fresh de portocale, ulei de floarea soarelui, muștar, siropul de grenadină, sare și piper.
Într-un bol se pune mix-ul de salată la care se adaugă brânză gorgonzola tăiată cuburi, ardei capia tăiați julien, pulpă de curcan friptă, castraveți tăiați la feliator și rulați, un praf de susan negru și dressing Ștaif.
Se servește cu baghetă alături.