Ingrediente:
- vin alb -100 ml
- ghimbir – 5 g
- fresh portocale – 50 ml
- usturoi – 10 g
- sweet chili – 200 g
- creveți – 150 g
- stafide – 10 g
- somn – 450 g
- busuioc – 20 g
- unt – 50 g
- midii – 150 g
Mod de preparare
Se pune untul la topit într-o tigaie largă, la foc mediu. Apoi se adaugă ghimbirul și usturoiul tăiate mărunt și se călesc pentru aproximativ 2 minute. Se adaugă sweet chili, vinul, fresh-ul de portocale și se aduc la punctul de fierbere. Se adaugă 3 bucăți de somn a câte 150 g fiecare, creveții decorticați, se acoperă și se gătesc pentru aproximativ 9 minute.
După cele 9 minute se adaugă stafidele, busuiocul și midiile, puțin piper proaspăt măcinat și se mai țin pentru 1-2 minute pe foc. Se pot servi cu sparanghel, într-o farfurie adâncă, pentru paste.