File de somon cu sos de creveți și roșii cherry, ciuperci și sparanghel

Ingrediente

  • File de somon – 250 g
  • Fresh de lămâie – 10 ml
  • Ulei de măsline – 10 ml
  • Ciuperci – 4 bucăţi
  • Unt – 20 g
  • Sparanghel – 50 g
  • Sare, piper

Ingrediente pentru sos:

  • Ulei de măsline – 20 ml
  • Usturoi – 5 g
  • Capere – 10 g
  • Roșii Cherry – 60 g
  • Creveţi – 60 g
  • Vin alb demisec – 50 ml
  • Stock (supă) de pui – 100 ml
  • Unt – 10 g
  • Pătrunjel tocat
  • Sare, piper

Mod de preparare:

Pentru sos, punem într-o tigaie uleiul la încins, adăugăm usturoiul tocat mărunt și caperele. Se lasă la călit circa un minut, apoi adăugăm creveții, iar când aceștia sunt pe jumătate făcuți, adăugăm roșiile cherry și stingem cu vin. Adăugăm supa depui, asezonăm cu sare și piper, adăugăm pătrunjelul tocat, untul și mai lăsăm aproximativ un minut.

File-ul de somon marinat în prealabil cu ulei de măsline, fresh de lămâie, sare și piper, se face pe grătar sau la tigaie în puțin ulei de măsline. Ciupercile le sotăm în unt, asezonând cu sare și piper. Sparanghelul îl opărim, apoi îl tragem în unt la tigaie cu sare și piper.

Pentru servire, se așază totul pe farfurie ca în poza de mai sus.

No Comments Yet

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

five × 2 =