Piept de porc înăbușit cu cartofi lyonnaise

Ingrediente:

  • Piept de porc cu șorici – 1,5 kg
  • Ulei
  • Usturoi – 20 gr
  • Rozmarin – 10 gr
  • Salvie – 10 gr
  • Cimbrișor – 10 gr
  • Sare, piper
  • Cartofi – 1 kg
  • Ceapă albă – 0.800 kg
  • Unt – 0.200 kg

Mod de preparare:

Bucata de piept de porc trebuie să fie de aceeași grosime pe toată lungimea ei. Se condimentează cu sare și piper pe ambele părți.

Usturoiul se taie felii și se împănează bucata de carne. Salvia, cimbrișorul și rozmarinul se toacă foarte mărunt și se pun pe toată suprafața bucății de carne, pe partea fără șorici.

Bucata de carne se rulează cu șorici la exterior, apoi se leagă. Se unge cu ulei de floarea soarelui și se dă la cuptor la 160°C timp de 2 ore și 30 de minute, până șoriciul devine rumen și ușor crocant.

Cartofii se fierb în coajă, în apă cu sare. Ceapa se taie julien. Untul se pune în tigaie, iar când s-a topit se adaugă ceapa și se călește până devine aurie. Se adaugă cartofii fierți, curățați și tăiați cuburi. Se amestecă cu ceapa, se mai călesc pentru cca. 2-3 minute, se condimentează cu sare și piper.

La sfârșit se adaugă puțin pătrunjel tocat mărunt și cimbrișor.

No Comments Yet

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

19 − two =