Cremă de mazăre cu mentă și busuioc

Ingrediente:

  • Mazăre: 800 g
  • Ceapă: 100 g
  • Morcovi: 100 g
  • Ţelină: 50 g
  • Păstârnac: 50 g
  • Mentă: 10 g
  • Busuioc: 5 g
  • Sare: 5 g
  • Piper: 5 g
  • Smântână dulce: 200 ml
  • Ulei: 50 ml
  • Unt: 50 g
  • Apă: 1600 ml
  • Crutoane: 16 g
  • Smântână dulce
  • Mentă frunze (decor)

Mod de preparare

Se pune uleiul la încins într-o cratiță, la foc mediu. Când uleiul începe să se încingă, se adaugă ceapa, morcovul, țelina și păstârnacul, toate tăiate cuburi medii.

Când legumele capătă o culoare ușor aurie, se adaugă apa și se lasă la fiert acoperite cu capac până când devin moi. Se adaugă mazărea, menta și busuiocul tăiate mărunt și se mai lasă pe foc circa 5-10 minute.

Se ia cratița de pe foc, se adaugă untul și smântâna lichidă dulce, se asezonează cu sare și piper și se trece totul prin blender, apoi prin sită.

Se servește cu crutoane calde, cu puțină smântână dulce deasupra și 2, 3 frunze de mentă.

No Comments Yet

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

16 − ten =