Unde mergem în minivacanța de 1 mai?

Pică numai bine – marți, motiv bun să ne luăm și luni liber și să avem o mini vacanță pe cinste. Patru zile de relaxare, patru zile de distracție, patru zile de stat cu cei dragi, fie că e vorba de familie sau de prieteni.

Ca să vă bucurați din plin de 1 mai, ne-am gândit să venim cu câteva idei de ce ați putea face.

La mare, clasic

Primul gând e să mergem la mare. Al nostru și al unei întregi populații de oameni cărora le e dor de valuri, deci trebuie să ne așteptăm că va fi aglomerat. Fie că vorbim de nebunia din Vamă, cu dans pe plajă și tineri fericiți că a început sezonul, fie de pretențiile din Mamaia sau de atmosfera de familie din Eforie, cu siguranță weekendul acesta litoralul va fi aglomerat, mai ales că vremea se anunță frumoasă.

Pe de altă parte, aglomerația vine și cu un vibe bun – e atmosferă faină, e viață, sunt oameni, e diversitate, e comunicare. Și unde altundeva să-ți faci prieteni noi dacă nu la o bere pe plajă? Puteți încerca, de exemplu, și un curs de kite, dacă vântul e destul de puternic sau, de ce nu, să închiriați un caiac și să vă aventurați în valuri. Mare grijă însă, orice ați face, la siguranță!

Dacă nu sunteți pregătiți să vă începeți sezonul în aglomerație, atunci puteți alege o plajă liniștită din locurile mai izolate – Năvodari, Corbu sau Vadu. Cu puțin noroc veți găsi un loc de campare bun și vă veți putea bucura de câteva zile însorite departe de zgomotul și agitația stațiunilor invadate de turiști.

Delta Dunării

Este perioada perfectă pentru Deltă. Noi vă recomandăm Sulina, e un oraș care are de toate – și plajă la mare, fix la vărsarea Dunării, și lacuri și canale superbe pline de vegetație în jur, și o grămadă de povești de urbe mică, la granița dintre lumi. Nu trebuie să ratați cimitirul cu cinci religii, cu morminte de pirați și amirali, farul vechi, transformat acum în muzeu, faleza cochetă și plină de bărulețe simpatice și, mai ales, o plimbare cu barca la vărsare sau pe lacurile din jur.

Puteți merge chiar și la Pădurea Letea să vedeți lianele din copaci, caii sălbatici sau arborii seculari. Este cea mai nordică pădure subtropicală din Europa și cea mai veche rezervație naturală din România, un loc plin de mister.

Încă ceva – vorbiți cu localnicii. Sunt oameni fascinanți, cu o mulțime de povești de pe ape, cu istorii de viață interesante și cu glume neașteptate. Și ca să nu mergeți nepregătiți, căutați repede romanul Europolis al lui Jean Bart – o fericită introducere în viața de pe canalele Dunării în care veți descoperi o lume în care veți fi nerăbdători să intrați.

Cu bicicleta

Ei bine, ce-ar fi să facem din acest weekend unul activ? Să mergem cu bicicleta, de exemplu, pe munte sau pe drumurile de țară? Să punem frumos bicicleta în mașină sau în tren, să ne ducem într-un loc aproape de natură și de acolo să pedalăm ore în șir pe zi, să respirăm aer curat, să facem mișcare și să ne bucurăm de sport și peisaje?

Mountain biking și cross country biking, la asta ne referim, adică fie alegem varianta mai aventuroasă și coborâm cu bicicleta pe munte, pe cărări și drumuri forestiere, fie mergem din sat în sat, pe șosea sau pe drum de pământ. Orice ați alege, nu uitați sub nici o formă echipamentul de siguranță: cască, genunchiere, cotiere, ba chiar și protecție pentru coloană dacă aveți de gând să faceți coborâri mai aventuroase. Și nu ar strica deloc nici să duceți bicicletele la o revizie înainte, doar a trecut o iarnă în care nu prea le-am scos din casă.

Dar dacă rămânem acasă?
Nu-i nimic! E timp berechet de citit, putem, pur și simplu să ne luăm cartea care de atâta timp stă neterminată pe noptieră și să mergem pe o terasă, luăm o cafea și citim. Sau, de ce nu, vorbim cu câțiva prieteni și mergem la iarbă verde – la o partidă de badminton în aer liber, un fotbal sau ne amintim de jocurile copilăriei? Nu-i așa că vă era dor de un Rațele și Vânătorii? Dacă aveți copii, cu atât mai bine – îi implicați și pe ei și o să iasă o distracție pe cinste!

Această mini vacanță e și un prilej bun să facem toate lucrurile de care n-am avut timp până acum sau pe care le-am tot amânat, cum ar fi să sortăm hainele din dulap și să le donăm pe cele care ne prisosesc. Sau să ne rearanjăm biblioteca. Sau să reparăm una-alta.

În plus, sunt zilele perfecte pentru explorări urbane. Orașele sunt goale, nu e trafic, ne putem plimba liniștiți și să descoperim muzee, colțuri ascunse, străduțe, grafitti-uri sau alte forme de artă urbană, locuri cu importanță istorică sau pur și simplu să revizităm locuri dragi pentru noi (mai știi unde ai cerut-o în căsătorie? sau căminul în care ai stat în studenție?).

Orice ați decide să faceți, vă urăm distracție plăcută și relaxare pe cinste! Vă așteptăm să ne povestiți și nouă în secțiunea de comentarii cum ați petrecut și pe unde ați umblat în această minivacanță de 1 mai.

No Comments Yet

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

three × one =