Transilvania – O experiență care îți schimbă viața

Transilvania a fost cea mai atractivă destinație în 2016, conform topului realizat de Lonely Planet, cea mai mare editură de ghiduri de călătorie din lume, deținută de BBC Worldwide.

oradea-1339412_1920Ghidul The Best in Travel 2016, care cuprinde cele mai atractive destinații din lume, a plasat Transilvania pe primul loc în categoria Regiuni.

„Transilvania trece printr-o renaștere. Cluj-Napoca a fost numit un oraș de artă al viitorului de către Phaidon, iar Brașovul atrage la fel de mulţi iubitori de viață de noapte ca şi vânători de vampiri. Caruțele trase de cai încă mai huruie prin zonele rurale, însă în curând ele vor împărți drumurile cu mașinile Uber, care și-a deschis de curând un birou în București. Între timp, listările Airbnb din Transilvania atrag tot mai mult trafic din partea celor care preferă aceasta varianta de cazare”, sintetizează Lonely Planet spiritul eclectic al regiunii.

landscape-967630_1280Autorii reputatului ghid de călătorii se arată încântați și de incursiunile în sălbăticie unde turiștii se pot bucura de peisaje mirifice, departe de orice urmă de civilizație, și unde pot întâlni o mare varietate de animale salbatice.

Pentru cei care preferă să nu îțâși murdărească ghetele, Lonely Planet recomandă superbele orașe transilvanene – Clujul, Brașovul, Sibiul sau Sighișoara, unde istoria și arta se întrepătrund cu viața de noapte vibrantă și localurile chic.
În mixul de atracții al Transilvaniei sunt prezentate și pârtiile de schi ieftine și ușor accesibile, peisajele montane impresionante, dar și bisericile și satele fortificate. Nu sunt trecute cu vederea nici pitoreștile comunități de rromi, o experiență unică pentru călătorul nefamiliarizat cu o asemenea perspectivă.

castle-2067313_1920Lonely Planet nu îi uită nici pe cei care apreciază specialitățile culinare locale, amintind de sarmalele cu mamaliguță, fripturile la grătar, papanașii sau gulașul unguresc, udate cu un paharel de țuică – „apa de foc locală”.

„Acest ghid nu scoate în evidență destinaţiile către care se îndreaptă cei mai mulți dintre turiști, ci locurile pe care echipa noastră consideră că ar trebui să le viziteze”, spune Tom Hall, directorul editorial al Lonely Planet, citat de CNN.

No Comments Yet

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

five × five =