Luați la pachet mâncarea rămasă în farfurie

Dacă apreciezi o masă gustoasă, nu vrei să pierzi nicio îmbucătură. Ești de acord? Și noi! Tocmai de aceea ne-am alăturat campaniei #itsoktotakeaway inițiată de Foodcare, care susține salvarea mâncării, și nu irosirea acesteia.

Dacă iei masa în restaurantele Grupului City Grill, cere un recipient special pentru ce rămâne în farfurie și ia la pachet. Pentru acasă, pentru un prieten drag, pentru mai târziu, pentru când ți-e poftă din nou.

Inițiativa Foodcare a pornit de la cele 6000 de tone de alimente care ajung zilnic la gunoi. Mâncăm la restaurant, iar ce rămâne în farfurie se aruncă. Doar că odată cu mâncarea, ajung la coș și resursele alocate preparării, și banii pe care noi toți îi plătim pentru mâncare. Ceea ce înseamnă că nu acordăm respect. Respect față de noi înșine în primul rând, față de natură, față de oamenii care gătesc si față de cei mai puțin norocoși ca noi. Știm că unora le este rușine. Rușine să ceară la pachet ceea nu au consumat în restaurant. Numai că dacă vrem să adoptăm o atitudine corectă, trebuie să depășim această barieră pentru totdeauna.

Intern, sistemele pe care noi le-am implementat ne ajută să ținem în frâu risipa de ingrediente și produse finite printr-un management corect al resurselor. Astfel, contribuim la păstrarea hranei sustenabile și la protejarea mediului care reprezintă sursa hranei.

Și pentru că este o problemă care ne privește pe toți, sperăm că vom putea observa o evoluție a lucrurilor la nivel de familie, de comunitate, de industrie. Așadar, hai să nu mai aruncăm ce ne răsfață papilele gustative și să cerem la pachet ce nu putem termina la masă. Dacă ni se pare o cantitate prea mică, ori ne gândim că își pierde gustul până mai târziu, atunci tocmai ni s-a ivit ocazia să fim creativi. Putem combina resturile de la restaurant cu diverse alimente din frigiderul de acasă și vom obține rețete proaspete, noi și pe gustul nostru.

Consumă responsabil și susține mișcarea Foodcare de fiecare dată când iei masa în restaurant! Și dă-le și altora de veste că #itsoktotakeaway

No Comments Yet

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

four × 5 =