Caru’ cu bere – Dacă n-ar fi, nu s-ar mai povesti

Plimbă-te câteva minute prin centrul Bucureștiului, în special în acele perioade din an în care orașul e plin de turiști străini, și la un moment dat, unul dintre ei o să te oprească să te întrebe „Excuse me, can you tell me where Caru’ cu bere is?”

Sursa: TripAdvisor

Nu te minuna că s-a auzit de Caru’ cu bere peste mări și țări – faima unui restaurant vechi de peste 135 de ani, cu o arhitectură impresionantă, o istorie pe cât de frumoasă, pe atât de tumultoasă și cu un meniu care a luat tot ce e mai bun din bucătăria românească și din spiritul bucureștean, nu avea cum să nu depășească granițele țării. Dar sigur că locul din care cei mai mulți turiști află de Caru’ cu bere este internetul. Mai precis, faimosul TripAdvisor, site-ul pe care intri mereu atunci când te duci într-o țară străină și vrei să îți faci o idee despre cum sunt hotelurile, restaurantele, ce e de văzut și ce să faci în orașul pe care urmează să-l vizitezi. Ni se umple sufletul de mândrie și bucurie când vedem că la nivel național restaurantul Caru’ cu bere are cele mai multe review-uri pe TripAdvisor: peste 11.000.

Lumea vine la Car, mănâncă, bea, dansează și pe urmă scoate telefonul și îți lasă impresiile, la fel cum, în trecut, oamenii își descriau experiențele în cartea de oaspeți de la intrare. O să ziceți „dar lasă, că nu or scrie chiar toți de bine”. Așa e, ar fi fost și culmea să nu aibă nimeni ceva de comentat, nicio remarcă de făcut.

Noi, unii, ne bucurăm să primim și genul ăsta de observații. Până la urmă, lucrurile astea ne ajută să îmbunătățim treburile la Caru’ cu bere. Dar ai să vezi, dacă vei intra pe TripAdvisor, că majoritatea covârșitoare a celor care ne cadorisesc cu o recenzie ne spun cât de bine s-au simțit în Stavropoleos nr. 5. Fie că au încercat un preparat
nou care i-a uns pe suflet, fie că au comandat unul dintre felurile de tradiție de la Car, fie că au luat parte la un program artistic de le-a tresăltat inima sau au fost serviți de un ospătar din cale-afară de binevoitor, oamenii spun pe TripAdvisor în română, engleză, franceză sau în cine mai știe ce limbă a pământului, că restaurantul Caru’ cu bere este cu adevărat un loc de neratat în București.

Păi și să te mai miri că te întreabă lumea pe stradă unde e Caru’ cu bere?

No Comments Yet

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

4 × two =