Supă cremă de varză roșie cu brânză

Rețetă de Chef Dan Țonescu

Ingrediente:
• varză roșie – 500 gr
• usturoi verde – 60 gr (3 fire)
• chimen – 1 linguriță
• piper roșu – 1 gr (8 boabe)
• piper negru – 1 gr (8 boabe)
• cuișoare – 4 buc.
• zahăr brun (melasă) – 1 lingură
• lapte – 200 ml
• smântână lichidă de cocos – 250 ml
• sare, piper
• brânză cedar – 60 gr
• brânză mozzarella ciliegine – 60 gr (3 buc.)
• ulei de măsline – 5 ml

Mod de preparare:
Varza și usturoiul se toacă și se pun la călit în ulei de floarea soarelui într-o oală medie.
Se gătesc pentru circa 10 minute la foc mediu, se adaugă zahărul brun, boabele de piper roșu și negru, cuișoarele, chimenul și se pune apă cât să acopere compoziția. Se acoperă cu un capac și se lasă aproximativ 15-20 minute până se înmoaie varza. Când varza devine moale se adaugă laptele și se mai lasă circa 10 minute.
Se blendează compoziția, se trece printr-o sită fină, apoi se adaugă smântâna lichidă de cocos.
Se obține gustul final adăugând sare și piper.
Se servește cu bucăți de brânză cedar și mozzarella, iar în momentul servirii se adaugă
câteva picături de ulei de măsline.
Se poate servi atât caldă, cât și rece.

No Comments Yet

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

four × 2 =