Somn cu fructe de mare

Ingrediente:

  • vin alb -100 ml
  • ghimbir – 5 g
  • fresh portocale – 50 ml
  • usturoi – 10 g
  • sweet chili – 200 g
  • creveți – 150 g
  • stafide – 10 g
  • somn – 450 g
  • busuioc – 20 g
  • unt – 50 g
  • midii – 150 g

Mod de preparare

Se pune untul la topit într-o tigaie largă, la foc mediu. Apoi se adaugă ghimbirul și usturoiul tăiate mărunt și se călesc pentru aproximativ 2 minute. Se adaugă sweet chili, vinul, fresh-ul de portocale și se aduc la punctul de fierbere. Se adaugă 3 bucăți de somn a câte 150 g fiecare, creveții decorticați, se acoperă și se gătesc pentru aproximativ 9 minute.

După cele 9 minute se adaugă stafidele, busuiocul și midiile, puțin piper proaspăt măcinat și se mai țin pentru 1-2 minute pe foc. Se pot servi cu sparanghel, într-o farfurie adâncă, pentru paste.

No Comments Yet

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

twenty − twelve =