File de somon cu sos de creveți și roșii cherry, ciuperci și sparanghel

Ingrediente:

  • file de somon – 250 gr
  • fresh de lămâie – 20 ml
  • sare – 1 gr
  • piper – 1 gr
  • ulei de măsline – 10 ml
  • ciuperci – 80 gr
  • unt – 20 gr
  • sparanghel

Pentru sos:

  • ulei de măsline – 20 ml
  • usturoi – 5 gr
  • capere – 10 gr
  • roșii cherry – 60 gr
  • creveți – 60 gr
  • vin alb – 5 ml
  • stoc de pui – 100 ml
  • sare, piper după gust
  • pătrunjel tocat
  • unt – 10 gr

Sosul:

Într-o tigaie punem uleiul la încins, adăugăm usturoiul tocat mărunt și caperele. Le lăsăm să se călească un minut, apoi adăugăm creveții, iar când aceștia sunt pe jumătate făcuți, adăugăm roșiile cherry și stingem cu vin alb demisec.

Adăugăm stocul de pui, asezonăm cu sare și piper, pătrunjel tocat, unt și mai lăsăm un minut.

File-ul de somon îl marinăm cu ulei de măsline, fresh de lămâie, sare și piper. Ciupercile le sotăm în unt și le asezonăm cu sare și piper. Sparanghelul îl blanșăm, apoi îl tragem în unt la tigaie cu sare și piper.

Punem file-ul de somon pe grătar sau la tigaie în puțin ulei de măsline. Pe farfurie așezăm ciupercile în linie, file-ul de somon peste ele, apoi sosul de creveți și capere.

La final, adăugăm sparanghelul sotat și puțin sos lângă preparat.

Poftă bună!

No Comments Yet

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

17 − four =