Dan Țonescu a fost desemnat ”Cel mai bun Chef” la Horeca Awards

Dan Țonescu, Training & Development Chef în Grupul City Grill, a fost distins cu premiul Cel mai bun Chef – secțiunea Votul Publicului în cadrul Horeca Awards 2017, eveniment care reunește la finalul fiecărui an cei mai importanți reprezentanți ai industriei ospitalității din România.

Dan Țonescu alături de Silvia Ion, Managing Partner Horeca Insight Magazine

Ce reprezintă acest premiu pentru tine?
Premiul care mi-a fost acordat la Gala Horeca Awards reprezintă o recunoaștere a întregii mele cariere și mai cu seamă a muncii mele în Grupul City Grill. Este primul premiu pe care îl câștig ca bucătar și tocmai de aceea este o mare realizare pentru mine. Sunt foarte mulți chefi buni în jurul meu în această industrie, iar eu pot să spun că m-am dezvoltat datorită lor. Acest premiu aparține așadar tuturor colegilor mei de breaslă pentru că în el se regăsesc și o parte din cunoștințele lor. Tot ceea ce știu eu acum este o însumare a tuturor întâlnirilor și discuțiilor pe care le-am avut cu fiecare dintre chefii cu care am intrat în contact de când am inceput această frumoasă meserie.

Bineînțeles, câștigarea acestui premiu se datorează în mare măsură și colegilor mei din City Grill, celor mai bine de 600 de oameni din bucătăriile grupului, de la cel mai de jos post, până la Brand Chefii restaurantelor. Fără ei nu aș fi putut obține rezultatele pe care le-am obținut.

Unde pot vedea clienții rezultatele muncii tale în restaurant?
Pentru că sunt Training & Development Chef la nivelul întregului Grup pot spune că fiecare meniu de mâncare din restaurantele noastre include o mică parte din munca mea. Job-ul meu este acela de a veni permanent cu idei noi și de a fi tot timpul la curent cu se se întâmplă pe plan local, dar și la nivel mondial în industria restaurantelor, de la ingrediente și metode de gătit, la echipamente și tehnologie.

La modul concret, rolul meu în ultimii trei ani a fost acela de a implementa acele măsuri care să elimine experiențele negative la nivelul meniului culinar. Astăzi am reușit performanța de a avea foarte puține recenzii negative, ceea ce este o realizare excepțională atunci când servești în jur de 12.000 de clienți zilnic.

Gala Horeca Awards 2017

Cum te motivează acest premiu?
Această recunoaștere este foarte importantă pentru mine. Acum mulți ani, în școala generală, un profesor le-a spus părinților mei că nu o să reușesc să fac nimic în viață. Acele cuvinte mi-au răsunat de atunci în minte și m-au urmat oriunde am mers. Și iată că astăzi am demonstrat că vorbele profesorului au fost cât se poate de neadevărate. Cred că acesta este un bun exemplu pentru oricine, indiferent din ce familie provine, la ce școală merge sau ce meserie își alege: întotdeauna ai șansa ta și dacă tu crezi în ea și muncești pentru ea, atunci poți să ajungi sus. Eu, tocmai din cauza acelor cuvinte, am fost mereu mai atent și mai hotărât să fiu cât mai bun în meseria mea și în tot ceea ce fac, în general.

Cum arată astăzi industria ospitalității din România?
În acest moment sunt foarte mulți chefi extraordinari în București și în România. Industria a crescut foarte mult, e un moment bun, avem posibilități nelimitate, ține doar de noi să ne dezvoltăm. E foarte important să împărtășim între noi ceea ce știm pentru că avem nevoie de colegialitate și de sprijin reciproc.

No Comments Yet

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

8 + fourteen =