Cupcakes

Dacă vreţi să vă distraţi puţin împreună cu cei dragi, cupcakes-urile sunt o idee foarte bună. Aceste prăjiturele arată apetisant, au un gust delicios și se fac foarte repede şi uşor, aşa că vă puteţi apuca imediat de treabă.

Iată ce aveţi de făcut: Pentru început, vom face un amestec de bază pentru un cupcake cu vanilie, căruia îi putem adăuga ciocolată, cafea, lichior, ceai, morcovi etc, după care adăugăm umplutura – ciocolată, nuci sau alune, cereale sau orice aveţi la îndemână.

Reţeta Cupcakes de vanilie

(12 porţii normale sau 36 porţii mini)

Aluat

Ingrediente:

  • 110 g unt nesărat la temperatura camerei
  • 225 g zahăr pudră
  • 2 ouă mari
  • 150 g făină cu praf de copt
  • 125 g făină normală
  • 120 g lapte semidegresat la temperatura camerei
  • 1 lingură extract de vanilie (sau 1/2 păstăi)

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 160°C (sau nivelul 4). Aliniaţi tăvile de brioşe sau tăvile normale cu forme de brioşe, puneţi laptele şi vanilia într-o cană și amestecaţi cele două tipuri de făină. Într-un bol mare, amestecaţi bine untul şi zahărul, apoi adăugaţi ouăle pe rând şi încorporaţi-le; adăugaţi 1/3 din făină şi amestecaţi bine pentru omogenizare; adăugaţi 1/3 din lapte şi procedaţi la fel ca mai sus. Repetaţi procesul cu restul de făină şi lapte.

Umpleţi formele 2/3 cu aluat folosind o linguriţă. Coaceţi în cuptor circa 25 de minute pentru formele mari sau 15 minute pentru cele mici până se rumenesc şi se ridică. Verificaţi cu o scobitoare dacă sunt gata: dacă scobitoarea iese curată, coacerea este finalizată. Scoateţi tava din cuptor şi lăsaţi să se liniştească pentru 5 minute, după care scoateţi cupcakes-urile din forme pentru a se răci.

Glazură

Ingrediente:

  • 110 g unt nesărat la temperatura camerei
  • 60 g lapte semidegresat la temperatura camerei
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 500 g zahăr pudră
  • opţional – câteva picături de colorant alimentar

Mod de preparare:

Amestecaţi untul, laptele, vanilia şi jumătate din zahărul pudră până se omogenizează, apoi adăugaţi treptat restul de zahăr şi amestecaţi până obţineţi o consistenţă cremoasă. Adăugaţi câteva picături de colorant, dacă este necesar. Puneţi amestecul într-o pungă pentru ornat (poș) şi decoraţi după propria imaginaţie.

Această reţetă este doar începutul. Puteţi să alegeţi aromele şi texturile preferate, puteţi experimenta orice vă trece prin cap.

No Comments Yet

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

18 − 1 =