Rețetă de Chef Dan Țonescu
Ingrediente:
Dovleac curățat – 300 g
Morcov curățat – 200 g
Ghimbir curățat – 15 g
Ulei – 30 ml
Nucșoară – 1 g
Sare – 5 g
Piper – 1 g
Smântână lichidă – 100 ml
Semințe de dovleac – 5 g
Parmezan – 10 g
Flori comestibile
Mod de preparare:
Dovleacul, recomandat fiind cel plăcintar pentru dulceață și culoare, morcovul, tocat cuburi mari și ghimbirul tăiat felii se călesc în ulei pentru 5 minute și apoi se adaugă apă cât să depășească legumele.
Se lasă să fiarbă până când dovleacul și morcovul se înmoaie. Se blendează, se adaugă smântână lichidă, se condimentează cu sare, piper și nucșoară.
Se servește cu semințe crude de dovleac și chips din parmezan (se pune parmezan ras pe hârtie pergament și se ține la cuptorul cu microunde pentru 30 secunde).
La final adăugăm câteva flori comestibile și câteva picături de smântână lichidă pentru decor.