Culoare de toamnă cu supă de dovleac

Rețetă de Chef Dan Țonescu

Ingrediente:
Dovleac curățat – 300 g
Morcov curățat – 200 g
Ghimbir curățat – 15 g
Ulei – 30 ml
Nucșoară – 1 g
Sare – 5 g
Piper – 1 g
Smântână lichidă – 100 ml
Semințe de dovleac – 5 g
Parmezan – 10 g
Flori comestibile

Mod de preparare:
Dovleacul, recomandat fiind cel plăcintar pentru dulceață și culoare, morcovul, tocat cuburi mari și ghimbirul tăiat felii se călesc în ulei pentru 5 minute și apoi se adaugă apă cât să depășească legumele.
Se lasă să fiarbă până când dovleacul și morcovul se înmoaie. Se blendează, se adaugă smântână lichidă, se condimentează cu sare, piper și nucșoară.
Se servește cu semințe crude de dovleac și chips din parmezan (se pune parmezan ras pe hârtie pergament și se ține la cuptorul cu microunde pentru 30 secunde).
La final adăugăm câteva flori comestibile și câteva picături de smântână lichidă pentru decor.

No Comments Yet

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

17 − 9 =