Bucătarul celebru despre care nu știm prea multe

Chiar dacă zâmbește rar și păstrează un profil discret, Sorin Bontea este un celebrity chef carismatic. Apariția la TV i-a schimbat complet viața, însă a rămas la fel de serios și implicat în tot ceea ce face.

Ești unul dintre cele mai retrase personaje din show-urile TV. De ce?

Ăsta sunt eu! Îmi place să apar sau să mă implic în lucruri în care fie am un cuvânt de spus, fie pot să ajut cu ceva. Timpul liber îl dedic în totalitate familiei, încerc să fiu cât mai mult alături de copiii mei, motiv pentru care sunt destul de selectiv în ceea ce privește aparițiile publice.

Apariția la televizor a reprezentat un moment de cotitură în viața ta. Cum era înainte și cum este acum?

Este probabil un răspuns clișeistic: înainte mergeam pe stradă ca un om normal, iar odată cu statutul de persoană publică sunt oprit la tot pasul. E adevărat, acesta este primul “efect” al transformării. Apariția pe ecranul televizorului vine însă și cu o mulțime de responsabilități pentru că oamenii se uită de multe ori la tine ca la un model. Per total, a fost o experiență fericită care într-adevăr mi-a schimbat viața.

De ce crezi ca ai fost selectat pentru show-urile TV?

Cartea de vizită cu care am venit în fața producătorilor, seriozitatea, implicarea, cred că au fost atuurile care m-au făcut eligibil pentru acest rol.

Te simți bine în rolul de celebrity chef?

Cred că este un rol la care orice bucătar visează. Sper ca din această postură să reușesc să îi influențez și să îi ambiționez pe toți cei tineri care visează că drumul prin bucătărie să îi aducă în acest punct.

Cum crezi că au schimbat show-urile TV percepția publicului despre bucătari și munca în bucătăria de restaurant?

Mă bucur să vad pasiunea românilor pentru gătit, pasiunea pentru mâncare și faptul că sunt tot mai mulți tineri cărora le place să experimenteze acest domeniu, dovada fiind și numărul mare al blogurilor de cooking. Show-urile culinare cred că au schimbat percepția românilor în ceea ce privește bucătarii și le-au oferit ocazia de a vedea ce se întâmplă de fapt în spatele unei bucătării profesioniste.

Ce alte activități mai ai în afara platourilor de filmare?

Ofer consultanță pentru diferite restaurante din capitală sau din țară, particip la evenimentele la care sunt invitat fie să gătesc, fie să vorbesc despre mâncare.

Cum te vezi peste 10 ani?

Vreau să maă vad sănătos. Cu restul mă descurc.

Te vei întoarce să lucrezi în restaurant?

Nu am de unde să știu ce îmi rezervă viitorul.

No Comments Yet

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

four × 5 =