Alergătorul fără vârstă

Are 54 de ani și a participat de 55 de maratoane. Faceți cunoștință cu Victor Vlad, un alergător de cursă lungă.

Cum decurge pregătirea unei curse?

Cheia este pregătirea de dinaintea cursei care începe cu trei-patru luni în avans. Dacă nu te-ai pregătit, atunci nu poți spera în minuni. Este foarte important să știi ce vrei de la tine și să îți pui un target realist; îndrăzneț, dar realist.

Care sunt cele mai mari realizări de până acum?

La capitolul realizări importante așez medalia de bronz câștigată la Campionatul Mondial Masters Semimaraton – Echipă, desfășurat la Linz în anul 2016, dar și participarea la competiția ,,Transmaraton’’- proba de semimaraton – care se ține pe Transfăgărășan. Am luat startul la toate cele cinci ediții de până acum, pe patru dintre ele le-am câștigat, iar o dată am ieșit pe locul doi.

În 2013 am ajuns și în Guinness Book, alergând distanța unui maraton – 42,195km – într-un grup de șase  alergători (legați între noi cu o panglică), și realizând un record mondial de 2h 54min 18sec, la Maratonul Internațional București.

O altă importantă realizare este inițierea de către Ro Club Maraton împreună cu City Grill a proiectului ,,Aleargă cu noi’’ prin care îi atragem pe ,,corporatiști” la antrenamente și îi pregătim pentru cele două mari evenimente de alergare din București: Semimaratonul (primăvara) și Maratonul Internațional București (toamna).

Cum ați intrat în parteneriatul cu City Grill?

Pentru City Grill alerg din 2011, cu toate că relația noastră a început cu mai mulți ani înainte. Cel mai drag proiect al nostru în care City Grill s-a implicat încă de la început este evenimentul caritabil ,,1000 km Balkan Challenge”. Este o cursă de biciclete și alergare: mergem până la Sofia 640 de km în patru zile cu bicicleta și ne întoarcem în alergare 411 km pe alt traseu, în șapte zile. Prin intermediul acestui eveniment care și-a derulat până acum cinci ediții strângem fonduri pentru mai multe cauze caritabile.

Cât veți mai continua să alergați?

Am zis că mă las de alergare la 42 de ani. Acum am 54. Iată-mă deci, 12 ani mai târziu, că încă alerg și chiar cu aceleași rezultate. În anul 2016 am avut onoarea să reprezint City Grill la două importante curse de maraton: Rotterdam Marathon (2h 44min 38sec) și Nice Canne Marathon (2h 45min 44sec). Aceste rezultate mă fac să continui să duc un stil de viață sportiv și sănătos!

No Comments Yet

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

fifteen − ten =