Adrian Teslovan: ”Motorsportul îmi dă echilibru în viața de zi cu zi”

Dacă dai o căutare pe Google după numele Adrian Teslovan, ți se vor întoarce rezultate despre doi oameni: directorul de marketing al Romaqua Group și pilotul de raliu. De fapt, este una și aceeași persoană în două ipostaze diferite, dar absolut complementare.
De când ești pasionat de raliuri?

Pasiunea pentru motorsport a început prin școala generală; locuiam în Miercurea Ciuc, unde se desfășura în fiecare an Raliul Harghitei, iar în săptămâna raliului, imediat după ce terminam orele la școală, fugeam direct lângă patinoar unde era comandamentul raliului, soseau mașinile de concurs, se desfășurau verificările tehnice. Eram atât de fascinat de piloți, de mașini, mai ales de cele de la uzina Dacia și, ulterior, de cele de la Oltcit, încât seara tărziu trebuiau să vină părinții să mă ia de acolo. La descoperirea acestei pasiuni a contribuit într-o mare măsură și colegul tatălui meu care participa în Campionatul Național.

Cum găsești echilibrul între job și pasiune?

Motorsportul este mai mult decât o pasiune, este un mod de viață, acesta îmi dă echilibrul în viața de zi cu zi, și în special la job. Nu aș putea practica motorsportul fără sprijinul familiei, care mă susține necondiționat, mai ales că acest sport necesită în primul rând o organizare extrem de exactă a timpului și o planificare pe măsură.

Cât de periculos e să alergi în raliu? Cum evaluezi și controlezi riscurile?

Este mult mai periculos să mergi până în centrul orașului cu mașina personală sau cu cea de serviciu, decât să participi la o etapă de raliu. Spun acest lucru cu foarte mare responsabilitate, mai ales prin prisma elementelor de siguranță cu care este dotată o mașina de curse, și mai ales a faptului ca o competiție auto se desfășoară cu circulația închisă, pe un traseu securizat 100%. Capacitatea de evaluare și control a riscurilor o dobândești odată cu acumularea de experiență, însă foarte multe dintre aptitudini și capabilități le dezvolți și le înveți în cadrul școlilor de pilotaj și în trainingurile personale pe care le faci periodic.

Ce mesaj ai pentru clienții restaurantelor City Grill?

Cred ca fiecare dintre noi trebuie să își urmeze visul, pasiunea; acestea sunt elementele care îți conferă echilibru, putere și mai ales bucurie, acel sentiment de mulțumire, de bine. Nu obosești, nu devii frustrat și, mai ales, nu ai timp să-i judeci pe cei din jur. Nu există un sentiment mai plăcut decât atunci când îți petreci timpul împreună cu cei cu care împărtășești aceleași pasiuni, idei și valori.

Foto: RallyZoom.ro

No Comments Yet

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

12 + 12 =